11 Ekim 2011 Salı

Akdamla Su Fabrikasına Bayii Olun - Çene cerrahisinde sığır kemiği kullanılacak

Avrasya A. Ş. Akdamla Su Fabrikasından Bayilik Almanın Avantajları :
1- Hesabınıza Derhal 10.000 Damacana Su Bedava Yazalım, Taksit Taksit Her Dolumda Verelim Bedavanızı
2- Kullanacağınız Demirbaş Damacana İçin Para Ödemeyin, Damacanalarınızı Biz Tedarik Edelim
3- Broşur, Magnet ,Cam Giydirme, Araç Giydirme , Kıyafet , Şapka gibi Dükkan Malzemelerinizide Paket Haliden Ücretsiz Olarak Verelim
4- Hadi Dolum Ücretinizde Çok Ekonomik Olsun , Mesela 0.59 TL , Böylece Bölgenizde Bnezersiz Bir Rekabet Gücünüz Olsun
5- Suyunuzda son derece yumuşak ve Lezzetli Olsun , 1 fr Sertliğinde
6- Avrupa Birliği Onaylı Ruhsatımız ve Full Yenilenen Makinelerimizle Hizmetinizdeyiz.
Başvuru İçin Gece Gündüz Bakmayın Hemen Arayın Taze Taze Konuşalım :
0 532 215 63 27 ( Bilgen Hanım )
0 532 270 77 42 ( Pınar Hanım )
0 532 253 32 07 ( Candaş Bey )

Ayrıntılı Bilgi için www.akdamla.net sitemizide inceleyebilirsiniz. Veya Bu haberin Altına Yorum Yazarakta Başvurabilirsiniz. Farketmez :)

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kürkçü'nün, cerrahi operasyonlarda kemiklerde oluşan boşlukları doldurmak için Türkiye'de ilk defa sığırdan suni kemik geliştirdiği bildirildi.Doç. Dr. Kürkçü, ortopedi, beyin ve çene cerrahisinin, ameliyatlarda kemikler arasındaki boşlukları doldurmak için kullandığı malzemenin Türkiye'de şimdiye kadar hayvansal üretiminin yapılmadığını belirterek, sadece kimyasal üretiminin gerçekleştirildiğini söyledi.

İnsan vücuduna yerleştirilen yapay nesne (İmplant) ile kemik arasındaki uyumsuzlukların söz konusu suni kemik ile giderildiğini vurgulayan Kürkçü, "Suni kemik, ameliyatlarda kemikte oluşan boşlukları doldurmak için ortopedi, beyin ve çene cerrahisinin sıkça kullandığı bir malzeme. Ameliyatlarda sıklıkla başvurulan bu malzemenin sığırdan üretimi henüz yapılmamıştı" dedi.

Kemikte herhangi bir tümör, kist söz konusu olduğunda, orada yapılan temizliğin ardından oluşan boşlukların sığırdan üretilen malzeme ile de doldurulduğunu vurgulayan Kürkçü, "İyileşmeyen kırıklar arasındaki uyumsuzluk da bu malzemeyle gideriliyor. Ameliyat sırasında kemikte oluşan boşlukları doldurmak için bu malzeme uygulanıyor. Bir çeşit dolgu malzemesi. Bu malzemenin kullanım alanı çok geniş. Ameliyatı yapan cerrah, hastanın kendisinden de bu malzemeyi karşılar. Ancak bunun için de hastada ikinci bir cerrahi alan oluşturulması gerekiyor" dedi.

Dolgu malzemesi olarak suni kemik ve insandan sağlanan malzemelerin de kullanılabileceğini kaydeden Kürkçü, kadavradan ya da donörlerden sağlanan dokuların işlenmesi ile elde edilen dolgu malzemesinin ise Türkiye'de üretilmediğini ifade etti.

Avrupa'da söz konusu dolgu malzemesinin sığırdan, domuz ve attan üretildiğine dikkati çeken Kürkçü, Türkiye'de kullanılan bu tür malzemelerin tamamının ithal ürün olduğunu kaydetti. Söz konusu malzemenin yüksek rakamlardan satıldığına vurgu yapan Kürkçü, bir kutu malzemenin ONE HUNDRED dolardan ithal edildiğini dile getirdi.

Her gün cerrahların ameliyatlarda bu malzemeyi kullandığını ve Türkiye'nin milyonlarca lirasının Avrupa'ya gittiğini ifade  eden Kürkçü, bir öğretim üyesi olarak tek görevlerinin hasta bakmak olmadığını, bilimsel çalışmalara da imza attıklarını belirterek, ameliyatlarda sıkça kullandığı malzemenin Türkiye'de üretilmemesinin kendisini bu konuda araştırma yapmaya ittiğini kaydetti.

2 yıllık çalışmanın sonunda

Sığır kemiklerinde laboratuvar ortamında, hayvandan insana geçebilecek hastalıkların olup olmadığının kontrolünün yapıldığını vurgulayan Kürkçü, 3 haftalık bir işlemin ardından suni kemiğin ameliyathanelerde kullanılabilecek hale getirildiğini kaydetti.

Kürkçü, şöyle devam etti:

"Yıllık pratiğim içinde hep ithal malzeme kullanıyordum. Yaptığım bilimsel çalışmalar da gördüm ki; biz de bu malzemeyi üretebiliriz. Bunun için 'yeterli bilimsel altyapıya sahibiz' diyerek çalışmalara başladım. Ameliyatlarda her gün kullandığım malzemeyi ithal etmektense kendim geliştirmek istedim. 2 yıldır laboratuvar testleri, hayvan testleri, klinik çalışmaları, kimyasal ve fiziksel testler yaptım."

Çalışmalarına ÇÜ bünyesinde kurulan Çukurova Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde (Teknokent) devam ettiğini, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) aldığı destekle de üretime geçtiğini vurgulayan Kürkçü, Avrupa standartlarında bir ürün olması için belgelendirme çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Kürkçü, "Başvurumuzu Avrupa Birliği'ne üye bir ülkeye yaptık. Türkiye'de bu ürünü belgelendirecek bir kuruluş yoktu. Haziran ayında bir özel marca bunun yetkisini aldı. Ancak başvurmuş olduk. Başvurumuzu çekme şansımız da yok. Avrupa standartlarında belgelendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu ürün Türkiye'de ve dünyadaki bütün hastanelerde kullanılabilecek" diye konuştu.

Türkiyede üretildiğinde malzemenin fiyatının çok daha aşağıya ineceğini vurgulayan Kürkçü, daha büyük bir tesis kurarak ürünü ihraç etmeyi hedeflediğini vurguladı.

Kürkçü, yüksek karlılığa sahip bioteknolojinin Almanya, İsviçre, İtalya ve Fransa'da çok iyi kullanıldığını ifade etti. Malzemenin yerli üretim olmasının kalitesiz olması anlamına gelmeyeceğini de vurgulayan Kürkçü, Türkiye'de de bioteknoloji alanındaki bilimsel çalışmaların yaygınlaşması gerektiğini sözlerine ekledi.


Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

ladik akdağ sukaltun madran doğal kaynak suhisar sukızılcık madran susam ulusugecek doğal kaynak subozdoğan madran suayba sureşadiye doğal kaynak sunysa madran suyamanlar suyensu doğal kaynak sukarlık suizmir suözsubadem suberrak sugüneşsuegesubozdağ nil suuludağ kirazlı yayla suçine topçam madran subillur sudanone şaşal suşırlan suanfora subozdağ nil sutuna suaqualife subeysulabranda sudanone hayat susersubahçepınar suyıldız su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder